Sposób przygotowania:
Rafaello 8
do małego rondelka wlewamy pół kubeczka śmietanki, dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy aż czekolada się rozpuści. Studzimy. W tym czasie do miski wlewamy pozostałą śmietanką, wsypujemy śmietanę w proszku i ubijamy aż masa będzie gęsta. Do ubitej śmietany dodajemy wiórki kokosowe (odrobinę zostawić na wierzch) i migdałowe oraz ostudzoną roztopioną czekoladę. Całość mieszamy dokładnie. Na dno blaszki kładziemy biszkopty, które należy skropić odrobiną wody, następnie na całej powierzchni rozsmarowujemy warstwę masy (połowę), potem znowu warstwę biszkoptów (także odrobinę skrapiamy) i jeszcze jedna warstwa masy. Wierzch posupujemy wiórkami kokosowymi oraz płatkami migdałowymi. wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego :)