justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Rafaello Justyny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

moje ulubione ciasto - serdecznie polecam

Rafaello Justyny

Składniki:

Rafaello Justyny

 

  • 6jaj
  • 18 dag cukru
  • 18 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 litr śmietany 18%
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 4 śnieżki na wodę lub mleko
  • 3 paczki wiórków kokosowych
  • 2 starte wafle tortowe

Sposób przygotowania:

Rafaello Justyny
Z jaj, cukru, mąki i proszku do pieczenia upiec biszkopt. Z reszty składników wykonać krem. Śmietanę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. Ostudzić. Wsypać cztery śnieżki i zmiksować. Następnie dodać wiórki kokosowe i starte wafle tortowe. Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić. Gotową masą przełożyć biszkopt. Wstawić do lodówki. Na wierzch polać białą polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego !

Tagi:

czekolada