Sposób przygotowania:
Rafaello kokosowo-brzoskwiniowe
Biszkopt makowy: białka jajek ubijamy na sztywno z cukrem, a następnie po jednym żółtku i dokładnie miksujemy po każdym. Kolejno dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Masę wylewamy do blaszki 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez 30-40 min. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto przekrawamy na dwa blaty. Białą czekoladę roztapiamy na parze lub w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone, wiórki kokosowe i miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy ostudzoną ale płynną czekoladę i krótko mieszamy. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy połową ponczu. Rozsmarowujemy dżem brzoskwiniowy i wykładamy połowę masy kokosowej. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, który nasączamy resztą ponczu i smarujemy pozostałym kremem. Schładzamy ciasto w lodówce. Smacznego :)