luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Rafaello na krakersach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniale ciasto, ktore mozna przygotowac 2 dni przed np. uroszinami lub swietami.

Rafaello na krakersach.

Składniki:

Rafaello na krakersach.

 

  • 1/2 l mleka
  • 200 gram masla
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 plaskie lyzki maki pszennej
  • 2 czubate lyzki maki ziemniaczanej
  • 2 zoltka
  • 100 gram wiorek kokosowych +1/2 szklanki wiorek kokosowych do dekoracji
  • 60 krakersow

Sposób przygotowania:

Rafaello na krakersach.
Zoltka utrzec z 1/2 szkl. cukru, dodac obie maki, 1/2 szklanki mleka i zmiksowac. Reszte mleka zagotowac z pozostalym cukrem. Na wrzace mleko wlac mase jajeczna, mieszac do uzyskania budyniu, ostudzic. Maslo utrzec i dodawac po lyzce mase budyniowa (temp. pokojowa). Dodac kokos wymieszac. Na blache wylozona papierem do pieczenia, uklada krakersy, posmarowac 1/3 kremu, nastepnie znowu krakersy, krem, krakersy i krem. Gore ciasta udekorowac wiorkami kokosowymi. Wzorowalam sie na przepisie (z malymi zmianami) z bloga Moje kucharzenie.

Tagi:

mak