pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Rafaello na krakersach 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajne, nie bardzo słodkie ciasto. Krakersy nadają mu niespotykanego charakteru

Rafaello na krakersach 4

Składniki:

Rafaello na krakersach 4

 

  • 1 litr mleka
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1,5 kostki margaryny
  • 30 dag wiórek kokosowych
  • 2 opakowania krakersów

Sposób przygotowania:

Rafaello na krakersach 4
Z mleka, mąki ziemniaczanej i pszennej oraz cukrów ugotować budyń. Trzeba uważać bo lubi się przypalać. Budyń studzimy. Ucieramy masło. Powoli dodajemy przestudzony budyń. na koniec wsypujemy 20 dag wiórek kokosowych. Blachę wykładamy krakersami. Przekładamy na przemian: krakersy-krem-krakersy-kończymy kremem. wierzch posypujemy resztą wiórek kokosowych.

Tagi:

mak