gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Rafaello wg gabyelle

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rafaello, ciasto przekładane masą kokosowa i masą budyniową :)

Rafaello wg gabyelle

Składniki:

Rafaello wg gabyelle

 

  • Biszkopt :
  • 6 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa :
  • 1 litr mleka
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 kostka margaryny
  • Masa kokosowa :
  • 10 dag wiórek kokosowych
  • 2 łyżki margaryny
  • 1,5 łyzki cukru

 

Sposób przygotowania:

Rafaello wg gabyelle
Pieczemy biszkopt - białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy ccukier i nadal ucieramy. Do utartych białek dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy drewniana łyżką, dodajemy olej, proszek i mąkę i dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą blaszkę.Biszkopt pieczemy w 180 c ok 40 min. Masa budyniowa - pół litra mleka zagotować z cukrem i margaryną. Reszte mleka wymieszać z mąką, bydyniem i wlać do gotującego sie mleka. Masa kokosowa- margaryne rostopic na patelni dodać cukier i wiórki i zrumienić. Biszkopt podzielic na pół i przełożyć biszkopt masa budyniowa, biszkopt i na wierzchu masą kokosową.