Sposób przygotowania:
Rafaello wg goofy9
Biszkopt: białka ubijamy na puszystą masę. Dodajemy cukier, stopniowo po 1 żółtku. Następnie do ubitej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Pieczemy w ok. 180 stopniach około 25 minut Studzimy, przekrawamy na dwa placki.
Masa: budynie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy cukier (wg uznania)i studzimy. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego zimny budyń. Gdy oba składniki są dobrze utarte na puszystą masę dodajemy ajerkoniak i ucieramy nadal. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kokos, a do drugiej płatki migdałowe - mieszamy.
Przekładamy: spód biszkopt-masa kokosowa-biszkopt-masa migdałowa-posypka
Masa: budynie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy cukier (wg uznania)i studzimy. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego zimny budyń. Gdy oba składniki są dobrze utarte na puszystą masę dodajemy ajerkoniak i ucieramy nadal. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kokos, a do drugiej płatki migdałowe - mieszamy.
Przekładamy: spód biszkopt-masa kokosowa-biszkopt-masa migdałowa-posypka
