Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Rafaello wg Madiji

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepyszne ciasto inspirowane pomadkami rafaello;)

Rafaello wg Madiji

Składniki:

Rafaello wg Madiji

 

  • Biszkopt:
  • 10 jajek
  • Szklanka maki
  • Szklanka cukru
  • Łyzeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5 l smietany 30 %
  • Pół szklanki cukru pudru
  • Pół szklanki kokosu
  • 2 łyzeczki żelatyny
  • Powidła mirabelkowe
  • Płatki migdałowe
  • Malibu

 

Sposób przygotowania:

Rafaello wg Madiji
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Kokos zmielić. żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kokos i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Przełożenie: biszkopt+powidła+masa+biszkopt+masa+płatki migdalowe
Biszkopty można nasaczyć malibu;)