Sposób przygotowania:
Rafaello z dżemem
Do miseczki wlewamy szklankę mleka, dodajemy żółtka, pół szklanki cukru i cukier waniliowy i miksujemy razem. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i zwykłą,Miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem. Na wrzące mleko wlewamy naszą masę jajeczną i mieszamy aż zgęstnieje ( jak budyń). Do gorącego budyniu dodajemy po łyżce margaryny miksując cały czas. Na koniec dodajemy wiórki i jeszcze troszkę miksujemy żeby dokładnie się wymieszało. Studzimy. Na blachę wykładamy krakersy, krakersy smarujemy dżemem, następnie na to połowę masy i znów krakersy i na krakersy ponownie pozostałą masę.W gorącej wodzie rozrabiamy ( w 2 oddzielnych naczyniach) galaretki . Studzimy ( tak aby nie stężały się) Wylewamy pierwszą galaretkę na masę , czekamy aż zastygnie i wlewamy drugą. Posypujemy na niezastygniętą galaretkę wiórki kokosowe i odstawiamy do lodówki. Smacznego