Sposób przygotowania:
Raffaello 2
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem,kryształem na puszystą masę. Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę i dodajemy do żółtek,dodajemy również mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy razem.Ciasto wylewamy do dużej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy około 30minut w piekarniku nagrzanym do 180^C. Następnie przyszykowujemy dwa garnki jeden większy drugi mniejszy. W ten większy nalewamy wody i wstawiamy w niego mniejszy garnek aby woda oblewała go.W tak przygotowanym naczyniu rozpuszczamy białą czekoladę z trzema łyżkami śmietany.Resztę śmietany ubić ze śnieżką.Górną warstwę biszkoptu odcinamy i kruszymy go,dodajemy pokruszony biszkopt razem ze śmietaną do kremu czekoladowego.Przyrządzoną masę rozkładamy na biszkoptowym spodzie.Z czekolady robimy wiórki i mieszamy z wiórkami kokosowymi i posypujemy po wierzchu.