misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Ragout

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Danie smaczne , proste z orientalnym akcentem

Ragout

Składniki:

Ragout

 

  • 1/2 kg ładnej łopatki wp.
  • 2 łodygi selera nać.
  • 1 mały seler korzeń lub pół większego
  • 1/2 słoiczka bambusa(pędów)
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyzki sosu sojowego
  • 2 szklanki bulionu
  • sól, pieprz pół łyżeczki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Ragout
Umyte mięso pokroić w kostkę, łodygi selera w plasterki , korzeń selera w słupki, pędy bambusa osączyć.W rondlu rozgrzać olej , wrzucić mięso i oba selery ,smażyć 10 min, podlać bulionem, dodać pędy bambusa, sos sojowy, przyprawić solą i pieprzem.Dusić na małym ogniu 40-50 min .Ragout podawać z ryżem.

Tagi:

sosy