banfaith

banfaith

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Ragout

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Plecam zrobic podwójną porcję sosu.

Ragout

Składniki:

Ragout

 

  • 8 jajek >
  • 50 dag brokułów > Ugotować
  • 20 dag marchewki >
  • 40 dag kalafiora >
  • sól, łyżka masła, łyżka mąki > zasmażka
  • pół szklanki mleka
  • kostka knorr tymiankowo-bazyliowa
  • 10 dag serka topionego gouda
  • pół pęczka szczypiorku
  • bazylia, tymianek

Sposób przygotowania:

Ragout
Do zasmażki wlać 2 szklanki wywaru z kostki knorr i mleko. Dodać serek topiony i przyprawy. Warzywa i jajka pokroić (marchew-plasterki, jajka-połówki, brokuł i kalafior podzielić na małe różyczki) i ułożyć warstwami w wysokim naczyniu, polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Jeść samo lub z ryżem :]

Tagi:

jajko jajka