misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Ragout z jajek i awokado na endywii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

potrawa z jajek i awokado,smaczna.....

Ragout z jajek i awokado na endywii

Składniki:

Ragout z jajek i awokado na endywii

 

 

Sposób przygotowania:

Ragout z jajek i awokado na endywii
Jajka ugotować na twardo, przestudzić polewając zimną wodą, obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Miąższ awokado obrać ze skórki, pokroić w plasterki, szczypiorek opłukać, osuszyć, drobniutko posiekać.
Rosół podgrzać, zagęścić mąką, lekko przestudzić, nie przerywając mieszania dodać śmietanę, ostrożnie włożyć plasterki jajek. Ragout przyprawić do smaku solą i chilli w proszku.
Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w cieniutkie paseczki. Przełożyć z plasterkami awokado na talerz. Dodać ragout, posypać szczypiorkiem, podawać.