Sposób przygotowania:
Ragout z jajek i awokado na endywii
Jajka ugotować na twardo, przestudzić polewając zimną wodą, obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Miąższ awokado obrać ze skórki, pokroić w plasterki, szczypiorek opłukać, osuszyć, drobniutko posiekać.
Rosół podgrzać, zagęścić mąką, lekko przestudzić, nie przerywając mieszania dodać śmietanę, ostrożnie włożyć plasterki jajek. Ragout przyprawić do smaku solą i chilli w proszku.
Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w cieniutkie paseczki. Przełożyć z plasterkami awokado na talerz. Dodać ragout, posypać szczypiorkiem, podawać.
Miąższ awokado obrać ze skórki, pokroić w plasterki, szczypiorek opłukać, osuszyć, drobniutko posiekać.
Rosół podgrzać, zagęścić mąką, lekko przestudzić, nie przerywając mieszania dodać śmietanę, ostrożnie włożyć plasterki jajek. Ragout przyprawić do smaku solą i chilli w proszku.
Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w cieniutkie paseczki. Przełożyć z plasterkami awokado na talerz. Dodać ragout, posypać szczypiorkiem, podawać.