Sposób przygotowania:
Ragout z królika z kurkami
Udka królicze natrzeć solą i pieprzem l usmażyć w gorącym topionym maśle z każdej strony. Wyjąć z patelni. Szalotki obrać, kurki oczyścić. Szalotki l kurki obsmażyć w tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa i oprószyć mąką. Dodać rosół i białe wino, zagotować i gotować jeszcze 5 minut. Włożyć teraz udka królika i wstawić do nagrzanego piekarnika na 2. poziom od dołu o temp. 225°C na 60 minut. Posiekać natkę pietruszki.
Wyjąć udka. odkroić mięso od kości i pokroić mięso w kostkę. Dodać do sosu mięso,
śmietankę i natkę pietruszki. Doprawić solą l pieprzem, zagotować.
Wyjąć udka. odkroić mięso od kości i pokroić mięso w kostkę. Dodać do sosu mięso,
śmietankę i natkę pietruszki. Doprawić solą l pieprzem, zagotować.