Sposób przygotowania:
Rajska kostka z brzoskwinią
Biszkopt: Ja przygotowywałam ciasto w tortownicy ale Wam radzę w kwadratowej lub prostokątnej formie ( jesli była by dużych rozmiarów to przygotować ją z 4 jajek, 1 szklanki mąki i 3/4 szklanki cukru). Jajka ubić na puszto z cukrem. Następnie dodać przesianą makę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Przelać do formy pokrytej papierem do pieczenia. Piec w 180 st około 30-35 minut do suchego patyczka. Następnie delikatnie ostudzić.
Masa: Do garnka przełożyć margarynę i roztopić ją razem z cukrem i śmietaną. Następnie dodać obie galaretki ( proszek ) i mieszać do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Wykonanie: Brzoskwinie dokładnie odsączyć i osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Przygotowanymi owocami posypać biszkopt i delikatnie wylać zimną masę. Odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i delikatnie posmarować nią masę pomarańczową. Ułożyć herbatniki na przemian układać kolorem. Wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego!
Masa: Do garnka przełożyć margarynę i roztopić ją razem z cukrem i śmietaną. Następnie dodać obie galaretki ( proszek ) i mieszać do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Wykonanie: Brzoskwinie dokładnie odsączyć i osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Przygotowanymi owocami posypać biszkopt i delikatnie wylać zimną masę. Odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i delikatnie posmarować nią masę pomarańczową. Ułożyć herbatniki na przemian układać kolorem. Wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego!