niunius1990

niunius1990

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Ratatuja wielowarzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie dla wszystkich i dla tych, którzy chcieliby zgubić parę niepotrzebnych kilogramów.

Ratatuja wielowarzywna

Składniki:

Ratatuja wielowarzywna

 

Sposób przygotowania:

Ratatuja wielowarzywna
Kalarepki i ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Por i cebulę bierz, pokrój w krążki. Cukinię umyj (nie obieraj), przekrój wzdłuż na pół, pokrój w dość grube półplasterki. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój na kawałki. Do garnka wlej trochę oliwy, wrzuć obrany i posiekany czosnek, podsmaż minutę, wsyp por i cebulę. Smaż, aż staną się szkliste. Wrzuć kalarepkę, ziemniaki cukinię i paprykę, dodaj tymianek, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj, duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Podawaj z ryżem na sypko lub z bułką.

Tagi:

cukinia