szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

rattatouille na zupie grzybowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ratatouille na bazie zupy grzybowej

rattatouille na zupie grzybowej

Składniki:

rattatouille na zupie grzybowej

 

Sposób przygotowania:

rattatouille na zupie grzybowej
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić na nią mieszankę grzybową i smażyc mieszając około 10 minut. papryki umyc, osuszyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski. Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końcówki, pokroić na plasterki i wraz z papryką dodać do podsmażonej mieszanki grzybowej, doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Podawać najlepiej z pieczywem, ewentualnie z ryżem. Można też użyć jako dodatku do drugiego dania.