Sposób przygotowania:
Ravioli spinatti con foresta balsamica
ciasto ...hmmm ... wymaga ręki i odpowiednio dodanej ilości wody ... kształt pierożka to drugorzędne zadanie.... ma być żółte i lekko twardawei pachnieć toskanią farsz czyli remedium ... oczyszczone listki szpinaku przesmażamy równolegle z czosnkiem na oliwce przez 2 min ...po czym dodajemy śmietankę , sól pieprz , gałkę i np. suszone pomidory albo fetę ...ricottę ...bądź sam parmezan (smak zgoła odmienny ale ile możliwości...?) kto co lubi? tak dusimy kolejną minutę i ściągamy z ognia by szpinak nie stracił koloru... po wystudzeniu kleimy pierożki (fantazja wam powie co i jak skleić , włosi znają około 300 sposobów w temacie) gotowanie pestka 5 min . w lekko osolonej wodzie ... a teraz sos balsamico + syrop i redukcja aż do gęstości sosu tym razem do dekoracji polecam rukolę bądź roszponkę ... kurde zgłodniałem idę coś zrobić no i smacznego
teresa
cremebrule