AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Razowy makaron ze szpinakiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Zielone liscie szpinaku swietnie się komponują z makaronem a jesli dodamy kilka innych składników, troszkę przypraw mamy gotowe danie na obiad.

Razowy makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki:

Razowy makaron ze szpinakiem i pieczarkami

 

  • makaron razowy
  • 1 por ( czesć biała i troszke zielonej)
  • 40 dag pieczarek
  • liscie szpinaku 250 g
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • troszkę startego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Razowy makaron ze szpinakiem i pieczarkami
Makaron razowy ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam. W głębokiej patelni na oliwie zeszkliłam pokrojonego pora, dodałam pokrojone pieczarki. Chwilę posmażyłam.

Zalałam wszystko szklanką mleka, dodałam łyżkę sosu rybnego, otartą skórkę z cytryny. Wrzuciłam szpinak, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, starłam trochę sera żółtego, wrzuciłam posiekany koperek.

Chwilkę razem posmażyłam, wrzuciłam makaron i razem wymieszałam.

Tagi:

dania makarony