kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Rejbak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rejbak- syta i smaczna zapiekanka...

Rejbak

Składniki:

Rejbak

 

  • 1 kg ziemniaków
  • 15 dag mięsa pieczonego kurczaka
  • 10 dag parówek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • garść posiekanej zieleniny
  • sól
  • pieprz
  • vegeta

 

 

Sposób przygotowania:

Rejbak
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Mięso i parówki dodać do cebuli duś na małym ogniu przez 5 min. mieszając. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj mąkę, jajko oraz cebulę z mięsem oraz zieleniną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do natłuszczonej formy i wysypanej bułką tartą. Piecz przez ok. 40 minut.
Smacznego!:-)