zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Rejbak wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 350
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Babka ziemniaczana ze skwarkami ze słoniny, kaszą manną i przesmażoną cebulą. Smaczne i proste w przygotowaniu.

Rejbak wg Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rejbak wg Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Rejbak wg Zub3r'a
Ziemniaki obieramy. Ścieramy na drobnej tarce. Starte ziemniaki odciskamy z nadmiaru wody (przekładamy na ścierkę i dokładnie odciskamy). Ziemniaki przekładamy do miski. Słoninę kroimy w kostkę. Stapiamy na rozgrzanej patelni. DO słoniny dodajemy posiekaną cebulę i całość chwilę smażymy. Do ziemniaków dodajemy skwarki z cebulką oraz połowę tłuszczu ze stopionej słoniny. Wsypujemy kaszę i dodajemy jajka. Całość doprawiamy do smaku. Masę dokładnie mieszamy. Wykładamy do formy i pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego! 
Rejbak wg Zub3r'a
Ziemniaki ścieramy i odciskamy z nadmiaru wody.
Rejbak wg Zub3r'a
Słonine przesmażamy wraz z posiekaną cebulą.
Rejbak wg Zub3r'a
Do ziemniaków dodajmey skwarki, cebulę, kaszę i jajka.
Rejbak wg Zub3r'a
Masę ziemniaczaną doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.