Robirto

Robirto

Kuchcik
[Przepisów: 25]

Rejbak z Ostrołęki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jest to danie którego się nieda opisać

Rejbak z Ostrołęki

Składniki:

Rejbak z Ostrołęki

 

Sposób przygotowania:

Rejbak z Ostrołęki
Surowe ziemniaki ucieramy na tarce dodajemy do nich mąki i jajka. Ugotowane mięso ,słoninę ,wędzonkę kiełbasę oraz cebule kroimy drobno i podsmażamy razem na patelni .tTak przygotowaną masę dodajemy do utartych ziemniaków. Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Do wysmarowanej smalcem i posypanej bułka tartą brytfanki wlewamy przygotowaną masę i wstawiamy do gorącego piekarnika

.Całość zapiekamy około 40 min
.Rejbak podajemy na ciepło z podsmażonym boczkiem wędzonym albo z surówka z kapusty świeżej lub kiszonej

.Doskonałym dodatkiem do potrawy jest zimna maślanka lub zsiadłe mleko .