Sposób przygotowania:
Rekin po norwesku
Filety delikatnie posolić, popieprzyć, posypać kolendrą, skropić cytryną.
Smażyć na głębokim oleju, z dodatkiem masła, 10 min z każdej strony uważając aby się nie przypaliło(!).
Sos:
Śmietankę gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Dodać masło i mieszać do rozpuszczenia. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawić wg uznania solą i pieprzem.
Smażyć na głębokim oleju, z dodatkiem masła, 10 min z każdej strony uważając aby się nie przypaliło(!).
Sos:
Śmietankę gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Dodać masło i mieszać do rozpuszczenia. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawić wg uznania solą i pieprzem.
przysmak