justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Resztki z rosołu- skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

dwa dania za jednym zamachem- rosół i skrzydełka

Resztki z rosołu- skrzydełka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Resztki z rosołu- skrzydełka

 

  • skrzydełka z rosołu 6 sztuk
  • panierka do drobiu pikantna
  • sól
  • pieprz
  • białko jajka

 

 

Sposób przygotowania:

Resztki z rosołu- skrzydełka
1. Panierkę przesypujemy do większego pojemnika i doprawiamy solą i pieprzem. 2. Osączone z rosołu skrzydełka kroimy na połówki, można odciąć lotki, ale nie koniecznie. Każdy kawałek skrzydełka obtaczamy w rozkłóconym z sola białku, a następnie w panierce. 3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kawałek mięsa z każdej strony, tak aby był ładnie rumiany i chrupiący.
Resztki z rosołu- skrzydełka
1. Panierkę przesypujemy do większego pojemnika i doprawiamy solą i pieprzem.
Resztki z rosołu- skrzydełka
2. Osączone z rosołu skrzydełka kroimy na połówki, można odciąć lotki, ale nie koniecznie. Każdy kawałek skrzydełka obtaczamy w rozkłóconym z sola białku, a następnie w panierce.
Resztki z rosołu- skrzydełka
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kawałek mięsa z każdej strony, tak aby był ładnie rumiany i chrupiący.

Tagi:

jajko jajka