A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Resztkowiec

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

zapiekanka,wspaniały sposób na obiad,oczyszczający lodówkę,a nie portfel ;-)))

Resztkowiec

Składniki:

Resztkowiec

 

  • 0,5 kg makaronu świderki
  • 1 sos słodko-kwaśny
  • 1 czerwona papryka
  • kilka liści kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • końcówki wędlin z lodówki
  • ser żółty
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Resztkowiec
Gotujemy makaron w/g przepisu na opakowaniu.Kapustę kroimy we wstążkę,a paprykę w kostkę.Cebulę pokrojoną w drobną kostkę smażymy na patelni,powinna być ładnie zeszklona.Wędlinę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli.Wszystkie składniki układamy na przemian warstwami.Pierwszą i ostatnią warstwę powinien stanowić makaron,środkową warstwę stanowią warzywa i smażone(wędlina z cebulą).Wszystkie warstwy smarujemy sosem,wierzch posypujemy tartym serem,wszystko zapiekamy w temperaturze 200* na złoty kolor.