Sposób przygotowania:
Rewelacyjne ciasto na Wielkanoc
Przygotować wszystkie składniki na ciasto. Sparzyć jajka wrząca wodą. Zmieszać ze sobą następujące składniki: margarynę, cukier, kakao i wodę, a następnie wszystko zagotować. Masę ostudzić w kąpieli wodnej. Do masy dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Okrągłą formę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i włożyć do niej ciasto. Foremkę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40-50 minut w temperaturze około 180-200 stopni C. Wyjąc ciasto i ostudzić. Następnie według przepisu podanego na opakowaniu przygotować polewę czekoladową, ostudzić ją i rozprowadzić na wierzchu ciasta. Wykonać dekorację z migdałów. Można udekorować ciasto przy pomocy cukierków tiktaków, wykonać bazie.
Tit