Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Risi e bisi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

wyśmienite kolorowe danie

Risi e bisi

Składniki:

Risi e bisi

 

  • 2 łyżeczki masła
  • 4 plastry boczku pokrojone w kostkę
  • 1 mała cebula drobno pokrojona
  • 1 1/2 szklanki długoziarnistego ryżu
  • 3 szklanki wywaru z kurczaka
  • 2 szklanki zielonego groszku świeżego lub mrożonego
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/4 szklanki tartego sera
  • 3 łyżki sherry

Sposób przygotowania:

Risi e bisi
rozgrzać w rondlu masło dodać boczek i cebulę smażyć do miękkości wsypać ryż i smażyć mieszając przez 1 minutę wlać wywar i gotować przez 20 minut na małym ogniu aż ryż będzie miękki dodać resztę produktów i wymieszać gotować jeszcze przez 3 minuty podawać