Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Risotto Madiji

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie w sumie gołabki bez zawijania, bo nie wszyscy lubią kapuste;)

Risotto Madiji

Składniki:

Risotto Madiji

 

  • 2 woreczki ryżu
  • 1 kg mięsa ( u mnie rosołowe)
  • Kostka rosołowa
  • 3-4 łyzki przecieru pomidorowego
  • włoszczyzna
  • Przyprawy do smaku

 

Sposób przygotowania:

Risotto Madiji
Ryż ugotować. Ugotowane mięso zmielić. Wymieszać z ryżem, doprawic i razem zapiec. Sos przygotować z zagotowanej wody z kostka rosołową i włoszczyzną. Pod koniec jarzynę wybrać, marchewke drobno pokroić i wrzucic do wywaru. Do wywaru dodac przecier pomidorowy i sosem polać ryż z mięsem.