caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Risotto na szybko

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pomysł na obiad w 30 minut.

Risotto na szybko

Składniki:

Risotto na szybko

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 paczka mrożonki chińskiej (450g)
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Risotto na szybko
W garnku rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć na złoty kolor.
Dodać warzywa, curry, sól i pieprz, wlać 2,5 szklanki wody i gotować do momentu jak prawie cała woda odparuje. Garnek zestawić z ognia, odstawić przykryty pokrywą na 5 minut.
Podawać na ciepło. Można posypać zielenina, a jak ktoś chce to razem z warzywami może dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.