Sposób przygotowania:
Risotto na szybko
W garnku rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć na złoty kolor.
Dodać warzywa, curry, sól i pieprz, wlać 2,5 szklanki wody i gotować do momentu jak prawie cała woda odparuje. Garnek zestawić z ognia, odstawić przykryty pokrywą na 5 minut.
Podawać na ciepło. Można posypać zielenina, a jak ktoś chce to razem z warzywami może dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.
Dodać warzywa, curry, sól i pieprz, wlać 2,5 szklanki wody i gotować do momentu jak prawie cała woda odparuje. Garnek zestawić z ognia, odstawić przykryty pokrywą na 5 minut.
Podawać na ciepło. Można posypać zielenina, a jak ktoś chce to razem z warzywami może dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.
msewka
Henia
a jakby troszkę piersi z kurczaka?Myślisz,że można?
caroline1983
Oczywiscie ze mozna dodac pierś kurczaka. Smaczne jest tez z odrobina wedliny :)