ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Risotto warzywne 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Risotto bez mięsa bardzo zdrowe

Risotto warzywne 4

Składniki:

Risotto warzywne 4

 

  • 1 litr wywaru warzywnego
  • 300 gram ryzu arborio
  • 2 marchewki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • pędy bambusa
  • 1 cebula
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Risotto warzywne 4
Cebulę obieramy i kroimy drobno. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę, marchewkę i wysypujemy ryz. Zalewamy bulionem i co jakiś czas podlewamy oraz mieszamy. Kiedy ryż zmięknie, dodajemy kukurydzę, pędy bambusa oraz kukurydzę. Mieszamy dokładnie i doprawiamy sola oraz pieprzem. Podajemy na ciepło