Sposób przygotowania:
Risotto z boczniakami i brokułem
Cebulę kroimy w piórka i krótko podsmażamy. Solimy. Dodajemy grzyby pokrojone w kostkę, doprawiamy pieprzem i chwilę smażymy. Dorzucamy ryż, chwilkę go podsmażamy z grzybami i cebulą i wlewamy pierwszą porcję bulionu - pół szklanki. Kiedy płyn zacznie się gotować, dolewamy kolejne pół szklanki, przykrywamy całość i dusimy na malutkim ogniu około 15 min. Kiedy ryż "wypije" płyn, wlewamy wino i znów chwilkę dusimy. Dolewamy ostatnią porcję rosołu, wrzucamy brokuła i dusimy jeszcze chwilkę - dopóki płyn nie zniknie. Zdejmujemy z ognia. Dorzucamy selera naciowego i ser żółty pokrojone w kostkę i zostawiamy jeszcze na momencik pod przykryciem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.