Sposób przygotowania:
Risotto z cukinią i kurczakiem.
Cukinię obieramy i wydrążamy. Kroimy w kostkę lekko podsmażamy na patelni a następnie dusimy. Po 15 min wsypujemy ryż i zalewamy wodą. Mieszamy co jakiś czas. Gotujemy do momentu aż ryż zmięknie i zredukuje się nadmiar wody. Dodajemy ulubione przyprawy oraz koncentrat i mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na złoty kolor. Dodajemy do risotta i mieszamy.
![Risotto z cukinią i kurczakiem. Risotto z cukinią i kurczakiem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-cukinia-i-kurczakiem-132890.jpg)
![Risotto z cukinią i kurczakiem. Risotto z cukinią i kurczakiem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-cukinia-i-kurczakiem-132891.jpg)
![Risotto z cukinią i kurczakiem. Risotto z cukinią i kurczakiem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-cukinia-i-kurczakiem-132892.jpg)
![Risotto z cukinią i kurczakiem. Risotto z cukinią i kurczakiem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-cukinia-i-kurczakiem-132893.jpg)