Sposób przygotowania:
Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami
Cukinię obieramy i kroimy w pół plastry.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Pistacje lekko rozdrabniamy.
Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę.
Lekko podsmażamy.
Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż.
Wlewamy szklankę bulionu, mieszamy co chwilę, gdy bulion wyparuje, wlewamy następną porcję, robimy tak, aż ryż będzie miękki.
Doprawiamy do smaku i dorzucamy resztę masła.
Dokładnie mieszamy.
Smacznego ;)
Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Pistacje lekko rozdrabniamy.
Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę.
Lekko podsmażamy.
Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż.
Wlewamy szklankę bulionu, mieszamy co chwilę, gdy bulion wyparuje, wlewamy następną porcję, robimy tak, aż ryż będzie miękki.
Doprawiamy do smaku i dorzucamy resztę masła.
Dokładnie mieszamy.
Smacznego ;)
SylaUla
gosiapiotrek23
Przepyszne ;)