gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne risotto z dodatkiem cukinii, ulubionej kiełbaski i pistacji. Proste w przygotowaniu lecz wymaga pilnowania ;)

Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami

 

  • 150 g ryżu do risotto,
  • 1 średniej wielkości cukinia,
  • 100 g ulubionej kiełbaski,
  • 4 łyżki masła,
  • garść pistacji,
  • 1 l bulionu drobiowego,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami
Cukinię obieramy i kroimy w pół plastry.

Kiełbasę kroimy w kosteczkę.

Pistacje lekko rozdrabniamy.

Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę.

Lekko podsmażamy.

Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż.

Wlewamy szklankę bulionu, mieszamy co chwilę, gdy bulion wyparuje, wlewamy następną porcję, robimy tak, aż ryż będzie miękki.

Doprawiamy do smaku i dorzucamy resztę masła.

Dokładnie mieszamy.

Smacznego ;)
Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami
Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę.
Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami
Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż.

Tagi:

risotto danie