Sposób przygotowania:
Risotto z cukinią na swojskim rosole1.
 
Wędzony boczek pokroić w kostkę i przesmażyć w garnku.
2.
 
Świeżą cukinię pokroić także w kostkę i dodać do boczku, przesmażyć.
3.
 
Wsypać ryż do risotta, chwilkę przesmażyć.
4.
 
Później partiami dolewać swojski rosół, aż zmięknie ryż, a rosół cały zostanie wchłonięty.
5.
 
Posolić i popieprzyć do smaku.
6.
 
Dodać kukurydzę z puszki i wymieszać.
7.
 
Dodać czerwoną fasolę z puszki i również wymieszać łyżką.
8.
 
Suszone pomidory pokroić na mniejsze części i dodać do reszty.
9.
 
Na końcu pokroić mozarellę na mniejsze części i wymieszać z resztą.
10.
 
Smacznego !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
