Sposób przygotowania:
Risotto z dzikimi grzybami i krabem
Na dno rozgrzanego rondla dodac oliwe z oliwek ; gdy jest juz goraca wsypac pokrojona w kostke cebule i papryczke chilli. Do zeszklonej cebuli i papryczki dodac pokrojona w kostke slodka papryke i podsmazyc chwile.Nastepnie wsypac przeplukany ryz z grzybami i pomieszac dokladnie aby oliwa obtoczyla ziarna ryzu. Wszystko zalac okolo szklanka GORACEGO!!! wywaru tak aby przykryl ryz i gotowac na srednim ogniu do momentu az ryz wchlonie wywar. Cala operacje z dolewaniem wywaru powtarzamy do momentu az ryz bedzie ugotowany i nabierze kleistej konsystencji. Na 2 minuty przed koncem gotowania dodac pokrojone mieso kraba dokladnie wymieszac. Przed podaniem posypac parmezanem i dodac natke kolendry lub pietruszki. Palce lizac. Znakomicie smakuje z bialym winem typu chardonnay. Smacznego
Sarenka