madzialena19

madzialena19

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Risotto z grzybami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne , aromatyczne risotto.

Risotto z grzybami.

Składniki:

Risotto z grzybami.

 

  • 3 cebule
  • 60 dag grzybow , moga byc pieczarki
  • 40 dag ryzu
  • 5 szklanek bulionu grzybowego
  • 15 dag startego parmezanu

 

  • 6 lyzek oliwy
  • sol
  • pieprz
  • lyzka posiekanej natki pietruszki i bazylii

Sposób przygotowania:

Risotto z grzybami.
Grzyby kroimy i obgotowujemy , odcedzamy . Drobno posiekana cebule smazymy na oliwie , dodajemy grzyby i wsypujemy ryz. Smazymy dolewajac stopniowo bulion grzybowy , doprawiamy sola i pieprzem , dodajemy natke pietruszki i bazylie . Gotujemy ok 25 minut , Dodajemy start parmezan i mieszamy .