zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Risotto z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Taki ryż smakuje solo, osobiście lubię go z kurczakiem lub warzywami .

Risotto z grzybami

Składniki:

Risotto z grzybami

 

  • 100 g - brązowego ryżu
  • 250 ml- bulionu, ew. wody
  • 250 g- grzybów ( oczyszczonych i pokrojonych w plasterki)
  • cebula ( pokrojona w kostkę)
  • łyżka masła, lub oliwa z oliwek
  • sos sojowy

 

Sposób przygotowania:

Risotto z grzybami
Grzyby i cebulę podsmażyc na maśle, dodać ryz, doprawić sosem sojowym i dalej smażyć, po odparowaniu nadmiaru sosu dodać szklankę bulionu / wody i dusić pod przykryciem, na wolnym ogniu około 50 minut, od czasu do czasu mieszając.