kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Risotto z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i naprawdę sycące

Risotto z grzybami

Składniki:

Risotto z grzybami

 

 

  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 40 dkg pieczarek
  • 35 dkg ryżu
  • przecier pomidorowy
  • otarty żółty ser
  • 1 l wywaru z warzyw
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Risotto z grzybami
Mieszamy masło z oliwą.Dodajemy do tego posiekana cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki.Dodajemy natkę pietruszki i dusimy razem aż cebulka nie zrobi się szklista.
Dolewamy wywar z warzyw i 1 łyżkę przecieru pomidorowego.Gotujemy 20 minut pod przykryciem.Przed podaniem dodajemy 2 łyżki utartego sera.Podajemy z sałatą. Smacznego!