Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem
Filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz curry. Podpiekamy na patelni na złoty kolor i odstawiamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć go z nadmiaru oleju. Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie, zaś mieszankę warzyw gotujemy na parze do miękkości. W tym czasie przygotowujemy sos. Zaczynamy od pokrojenia w piórka cebuli, która następnie podpiekamy na patelni do momentu, kiedy będzie szklista. Dodajemy 5 łyżek sosu sojowego i pół szklanki wody z rozmieszaną mąką ziemniaczaną. Nie solimy, ponieważ sam sos sojowy jest słony! Dorzucamy kurczaka i mieszamy doprowadzając do wrzenia. Kiedy całość się zagotuje dodajemy ryż i warzywa. Całość mieszamy. Już na talerzu doprawiamy do smaku sosem słodko-pikantnym.