Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem, kukurydzą na złoto
Do tego dania świetnie nadaje się mięso z kurczaka, które zostało nam np. z poprzedniego dnia z rosołu, ale jeśli nie mamy już ugotowanego mięsa to może być także surowe. Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę i oprószamy wszystkimi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy przyprawianego kurczaka. Podsmażamy kilka minut. W międzyczasie wstawiamy wodę do ugotowania ryżu. Ryż gotujemy według wskazania na opakowaniu. Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dodajemy do kurczaka na patelnię. Ugotowany ryż również wykładamy na patelnię i podgrzewamy wszystko jeszcze kilka minut. Podajemy jako samodzielne danie, albo z dodatkiem sałatki. Smacznego!
agabi22
-Natka-
Wiem, że risotto z prawdziwego zdarzenia przygotowuje się inaczej na bulionie z winem, ale większość potraw na tym portalu zatytułowanych "Risotto z ...." właśnie nie przypominają prawdziwego risotta, nie ma bulionu, nie ma wina itd. Więc również one powinny mieć inne nazwy. A moja potrawa jest małą wariacją na temat risotta tylko liczba znaków w tytule jest ograniczona i trzeba wszystko skrócić.
Pozdrawiam!