Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem i brązowym ryżem
Na samym początku do garnka nalewamy wodę i dodajemy pół kostki rosołowej. Do wrzącej wody wkładamy woreczki ryżu i gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy i szatkujemy w kostkę. Filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni wraz z cebulą z odrobiną oliwy. Kurczaka przyprawiamy: papryką, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy ze skórki i kroimy w drobne paseczki. Do podsmażonego kurczaka dodajemy pozostałe warzywa i dusimy na patelni. Aby warzywa nam zmiękły dolewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem około 20 min. Ugotowany ryż przesypujemy do miski, dodajemy podduszone składniki na patelni i wszystko dokładnie mieszamy. W tym momencie należy doprawić do smaku pieprzem i tymiankiem. Smacznego!!!