Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem i cukinią
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Wrzucić do rondla. Kurczaka oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do cebuli, dodać masło i smażyć razem. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę (ja dodatkowo obrałam ją cieniutko ze skórki-obieraczką), wrzucić do rondla, wymieszać, smażyć chwilę razem. Wsypać ryż (użyłam arborio), wymieszać i przesmażyć. Wlewać porcjami bulion (użyłam warzywnego, może być także rosół), mieszać i dusić aż ryż wchłonie płyn, znów dolać bulion itd.Cukinię umyć dokładnie, pokroić w kostkę i wrzucić do rondla, mniej więcej 10 minut przed końcem duszenia. Wymieszać. Na koniec potrawę doprawić solą jeśli trzeba i pieprzem. Nałożyć na talerze, posypać suszonymi pomidorkami dla dekoracji