Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem i kalafiorem
Kalafior dzielimy na małe różyczki, gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki kucharka (pilnować by kalafior nie był za miękki) Nóżki z kurczaka gotujemy z dodatkiem włoszczyzny , przypraw (jak na rosół), mięso wykładamy, obieramy ze skóry i kości. Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem, dodajemy pokrojony w plastry czosnek, polewamy 3 łyżkami oleju, smażymy ok 7 minut.
Ugotowany ryż wykładamy na głęboką patelnię , podsmażamy chwilkę z dodatkiem curry, soli, pieprzu na łyżce oleju. Dodajemy podsmażone mięso, kalafior i gotowe!
Pyszne , szybkie danie! Polecam!
Ugotowany ryż wykładamy na głęboką patelnię , podsmażamy chwilkę z dodatkiem curry, soli, pieprzu na łyżce oleju. Dodajemy podsmażone mięso, kalafior i gotowe!
Pyszne , szybkie danie! Polecam!
Mikrula