Sposób przygotowania:
Risotto z pieczarkami
Pieczarki obieramy lub myjemy i kroimy w dość drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki razem z cebulką, lekko solimy i wrzucamy ryż.
Podsmażamy chwilę, aż ryż się zeszkli. Podlewamy bulionem w miarę potrzeb, smażymy pod przykryciem, często mieszając, aż będzie odpowiednio miękkie.
Doprawiamy w miarę potrzeb solą, pieprzem i curry.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki razem z cebulką, lekko solimy i wrzucamy ryż.
Podsmażamy chwilę, aż ryż się zeszkli. Podlewamy bulionem w miarę potrzeb, smażymy pod przykryciem, często mieszając, aż będzie odpowiednio miękkie.
Doprawiamy w miarę potrzeb solą, pieprzem i curry.