WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Risotto z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybkie w przygotowaniu, wegetariańskie, proste i smaczne danie. Dobrze doprawione risotto z pieczarkami.

Risotto z pieczarkami

Składniki:

Risotto z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Risotto z pieczarkami
Pieczarki obieramy lub myjemy i kroimy w dość drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki razem z cebulką, lekko solimy i wrzucamy ryż.

Podsmażamy chwilę, aż ryż się zeszkli. Podlewamy bulionem w miarę potrzeb, smażymy pod przykryciem, często mieszając, aż będzie odpowiednio miękkie.

Doprawiamy w miarę potrzeb solą, pieprzem i curry.