wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Risotto z szynką i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne jednogarnkowe danie! Polecam!

Risotto z szynką i pieczarkami

Składniki:

Risotto z szynką i pieczarkami

 

  • 1 woreczek ryżu do risotta,
  • 5 dag szynki,
  • 5 sztuk pieczarek,
  • 1 łyżka margaryny do smażenia,
  • 1 sztuka kostki - bulion wołowy,
  • 300 ml wrzątku

Sposób przygotowania:

Risotto z szynką i pieczarkami
Pieczarki kroimy w półplasterki, szynkę w paski. Przygotowujemy bulion
Na głębokiej patelni rozpuszczamy margarynę dodajemy pieczarki i szynkę smązymy na mocnym ogniu 3 minuty, następnie dodajemy ryż, podsmażamy, jaż ryż zacznie się rumienić zalewamy danie bulionem i dusimy pod przykryciem do wyparowania wody.