Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kolorowe i zdrowe warzywka z ryżem i gotowanym kurczakiem to całkiem smaczny pomysł na obiad. Jedna porcja to około 425kcal, 34g białka, 66g węglowodanów i 2g tłuszczy.

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem

Składniki:

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem

KROK 1

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem.
Warzywa potrzebne do przygotowania risotto.

Dynię, paprykę i cukinię pokroić na małe kawałki.
Kurczaka pokroić na kawałki im ugotować w lekko osolonej wodzie.

KROK 2

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem.
Kolorowa dynia z papryką pokrojone w kostkę.

Paprykę i dynię podsmażyć na rozgrzanej patelni przez 2-3 minuty.

KROK 3

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem.
Do warzyw dodaję odrobinę soli, białego pieprzu i curry.

Do warzyw dodać cukinię i smażyć kolejną minutę.

KROK 4

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem.
Rissoto często mieszać i w razie potrzeby podlewać wodą.

Do warzyw wsypać ryż i całość zalać 400ml wody. W zależności od używanego ryżu całość dusić 10-15 minut.

KROK 5

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem.
Wszystkie składniki w trakcie mieszania.

Do ryżu dodać ugotowanego kurczaka i dokładnie wymieszać.

KROK 6

Kolorowe risotto z warzywami i kurczakiem.
Gotowe danie :)

Kolorowe risotto podawać ze świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego :)