Sposób przygotowania:
Kolorowe risotto z łososiem
Łososia posypałam cytrynowym pieprzem, posmarowałam oliwą, odstawiłam na 10 minut, a następnie upiekłam na patelni grillowej. Marchew obrałam i starłam na tarce do warzyw, brokuł obrałam z liści i rozdrobniłam. W rondlu rozpuściłam masło, wrzuciłam pokrojonego w krążki pora, podsmażyłam mieszając przez 2 minuty. Następnie dorzuciłam opłukany pod bieżącą wodą ryż i smażyłam kolejne 2 minuty mieszając. Wlałam wino i mieszając smażyłam do odparowania/wchłonięcia. Do ryżu dołożyłam marchewkę i brokuł, wymieszałam. Później stopniowo dolewałam wywar z warzyw, za każdym razem mieszałam do momentu aż ryż wchłonie płyn. Czynność powtarzałam do momentu, gdy ryż zrobił się miękki. Na koniec dodałam kawałki upieczonego łososia oraz ser, doprawiłam odrobiną soli i pieprzu, wymieszałam.
darmiona
zbysiowa