Sposób przygotowania:
Risotto z warzywami i kurczakiem
Filety z kurczaka myjemy, usuwamy błony. Kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą gyros i smażymy na rozgrzanym oleju. Marchewkę, pietruszkę i selera myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w garnku z dodatkiem masła oraz odrobiny wody, aż do miękkości. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ryż w torebkach gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z informacją na opakowaniu. Kukurydzę i groszek odcedzamy z zalewy na sitko. Do dużego garnka wsypujemy ugotowany ryż, ugotowane warzywa, mięso oraz groszek i kukurydzę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy do naczynia żaroodpornego i podgrzewamy w piekarniku. Smacznego:)
darmiona