Sposób przygotowania:
Risotto z warzywami i kurczakiem
Filety z kurczaka myjemy, usuwamy błony. Kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą gyros i smażymy na rozgrzanym oleju. Marchewkę, pietruszkę i selera myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w garnku z dodatkiem masła oraz odrobiny wody, aż do miękkości. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ryż w torebkach gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z informacją na opakowaniu. Kukurydzę i groszek odcedzamy z zalewy na sitko. Do dużego garnka wsypujemy ugotowany ryż, ugotowane warzywa, mięso oraz groszek i kukurydzę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy do naczynia żaroodpornego i podgrzewamy w piekarniku. Smacznego:)
![Risotto z warzywami i kurczakiem Risotto z warzywami i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-warzywami-i-kurczakiem-222276.jpg)
![Risotto z warzywami i kurczakiem Risotto z warzywami i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-warzywami-i-kurczakiem-222277.jpg)
![Risotto z warzywami i kurczakiem Risotto z warzywami i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-warzywami-i-kurczakiem-222278.jpg)
![Risotto z warzywami i kurczakiem Risotto z warzywami i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-warzywami-i-kurczakiem-222279.jpg)
darmiona