edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Risotto z cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rissoto z cukinią i pomidorami to danie jednogarnkowe, które idealnie sprawdzi się w okresie jesienno-zimowym.

Risotto z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Risotto z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Risotto z cukinią
1. Cebulę kroimy drobno i przekładamy do garnka na rozgrzany olej.

2 . Cukinię myjemy, kroimy w kostkę i przekładamy do zeszklonej już cebuli. Doprawiamy solą,aby cukinią szybciej zmiękła.

3. Dodajemy pomidory z puszki .

4. Dodajemy ryż i gotujemy do miękkości ryżu,.

5. Podczas gotowania dodajemy stopniowo wywar warzywny, do momentu aż ryż wchłonie go w całości.

6. Doprawiamy pod koniec solą,pieprzem, tymiankiem oraz wędzoną papryką czerwoną.

7. Możemy podawać z serem feta lub innym serem.
Rissoto z cukinią
Cebulę kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju
Rissoto z cukinią
Cukinię myjemy i kroimy w drobną kostkeczke
Rissoto z cukinią
Dodajemy pomidory z puszki lub świeże pomidory
Rissoto z cukinią
Dodajemy suchy ryż i gotujemy do miękkości