Sposób przygotowania:
Risotto z cukinią
1. Cebulę kroimy drobno i przekładamy do garnka na rozgrzany olej.
2 . Cukinię myjemy, kroimy w kostkę i przekładamy do zeszklonej już cebuli. Doprawiamy solą,aby cukinią szybciej zmiękła.
3. Dodajemy pomidory z puszki .
4. Dodajemy ryż i gotujemy do miękkości ryżu,.
5. Podczas gotowania dodajemy stopniowo wywar warzywny, do momentu aż ryż wchłonie go w całości.
6. Doprawiamy pod koniec solą,pieprzem, tymiankiem oraz wędzoną papryką czerwoną.
7. Możemy podawać z serem feta lub innym serem.
2 . Cukinię myjemy, kroimy w kostkę i przekładamy do zeszklonej już cebuli. Doprawiamy solą,aby cukinią szybciej zmiękła.
3. Dodajemy pomidory z puszki .
4. Dodajemy ryż i gotujemy do miękkości ryżu,.
5. Podczas gotowania dodajemy stopniowo wywar warzywny, do momentu aż ryż wchłonie go w całości.
6. Doprawiamy pod koniec solą,pieprzem, tymiankiem oraz wędzoną papryką czerwoną.
7. Możemy podawać z serem feta lub innym serem.
biedroneczki