bruno

bruno

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Rizotto z tuńczykiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka porcja dla jednej osoby

Rizotto z tuńczykiem

Składniki:

Rizotto z tuńczykiem

 

  • puszka tuńczyka w sosie wlasnym,3 łyżki oliwy mała cukinia,świeże oregano,sól,pieprz,cytryna.

Sposób przygotowania:

Rizotto z tuńczykiem
Ugotuj ryż w osolonej wodzie i opłucz go pod zimną wodą po przesypani do miski bądz garnka możesz zabarwić go na żółto kurkumą. Pokrojoną wcześniej w talarki cukinie podduś na oliwie. Ugotowany wcześniej ryż najlepiej lekko twardy wrzuć do cukinii. Z otwartej puszki tuńczyka odlej sos własny a rybę dodaj do ryżu i cukinii. Wszystko wymieszaj i podsmaż przez minutę. Po wyłożeniu na talerz przypraw wszystko cytryną posyp oregano i pieprzem. Otwórz butelkę białego wytrawnego,schłodzonego wina z którym podasz całość.

Tagi:

ryż sosy cukinia